Prethodne i nadolazeće

Projekcije

Punčke DVD u prodaji!

igra

06/09/2014 Sisak, Star Film Festival

------MOzaik 3 stupca color

30/08/2014 Široki Brijeg, Mediteran film festival

skica

07/08/2014 Atlantid Beach, Tirana Express

IMGP6138
Film, festivali, razno

Novosti

01/09/2014 Ljeto 2014
Born & Raised in VK

PUNČKE FILM TRAILER

puncke-bandcamp

Bend iz Vinkovaca / Novske, nekada je brojio i 6 članica, no krajem 2009., vraćaju se tročlanoj jezgri koja se sastoji od: Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Anje (bass gitara).

Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, Punčke danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju nekakav drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih.

Do sada su izbacile demo Robot Koji Hekla (2010.) i EP Mehanizmi Obrane (2012.), a trenutno rade i snimaju prvi studijski album – Sunčano s povremenom naoblakom (Rujan 2013.)

 

Dokumentarni glazbeni film “Punčke” prati 3 mlade djevojke iz istoimenog banda. Bavi se s prvih 5 godina banda, njihovim statusom na sceni i javnoj percepciji. Sniman je proljeće 2012. na raznim lokacijama u Hrvatskoj i Sloveniji

Filip Meštrović (20) – rođen u Vinkovcima, zaljubljenik u film. Sudjelovao prije ovoga filma na Školi medijske kulture u Čakovcu, te međunarodnoj radionici na Festivalu evropskog filma u Paliću (Srbija). Montirao i režirao nekoliko glazbenih spotova. Voditelj radijske emisije Naša stvar na Radiju VFM u Vinkovcima.

Marinko Marinkić (20) – rođen u Vinkovcima, trenutno zaposlen u Zagrebu na Televiziji Z1. Član Studija kreativnih ideja SKIG Gunja od 2005. Godine i od tada se bavi snimanjem, montažom I fotografiranjem. Sudjelovao u brojnim nagrađivanim filmovima Studija SKIG (Kao otac i sin…)

NaslovPunčke
Kategorija – kratkometražni dokumentarni film
Godina proizvodnje -2013.
Trajanje (u minutama) – 27
Tonska reprodukcija – Stereo
Država proizvodnje – Hrvatska
Redatelji/Scenaristi – Marinko Marinkić, Filip Meštrović
Snimatelji
Marinko Marinkić, Filip Meštrović
Montažeri
Marinko Marinkić, Filip Meštrović
Glazba – autorske skladbe sastava Punčke
Animacija – Martin Peranović
Prijevod na engleski – Ministarstvo titlova

Uloge
Članice sastava Punčke, gosti (Ida Prester, Milan Lazarević, Vlado Soldo, Mario Škorić, Toni Šarić, prijatelji…)

HVALA: prof.Josip Krunić, Alen Božić

Premijerno prikazivanje – Vinkovci, 07/03/2013 DORF

PRIKAZIVANJA

Festivali

27/08/2013 CinemaCity 2013 3

0/08/2013 Liburnia Film Festival

Nefestivalske projekcije

2013

2013 Zagreb (Dokukino KIC), Osijek (caffe bar Voodoo), Zabok (Zelena dvorana), Varaždin (kino Galerija), Orahovica (Ferragosto Jam 6), Valpovo (Dvorac Prandau-Normann), Projekcija na festivalu, In Memoriam Prof. Peter Hafner #5

Iznimno nam je drago najaviti drugu po redu projekciju filma u Sloveniji! Nakon odličnog Grossmanna gdje smo prisustvovali, ovaj put film ide u Škofja Loku na festival ”In Memoriam Prof. Peter Hafner #5”. Film će biti prikazan 28.9. i nažalost zbog gostovanja u Beču nismo u mogućnosti prisustvovati projekciji ali zato će par dana kasnije Punčke svirati koncert i nadamo se, opravdati one koji ih prvi put budu gledali na platnu. Veselimo se jeseni i novim projekcijama, uskoro više informacija za austrijsku premijeru!

Više informacija:
https://www.facebook.com/events/499660863444545

Producent
Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci/SKIG Gunja
Kontakt osoba
Toni Šarić
A.Mihanovića 6, 32100 Vinkovci
tonisaric@inet.hr

Punčke 101

Detalji o nama

lucija

Lucija

Frontvumenica Punčki, zajedno sa Ruby osnovala bend krajem 2007.godine. Rođena 25.11.1991. u Zagrebu, osnovnu i srednju školu završila u vinkovačkoj gimnaziji sjedeći sa Ruby u klupi, a trenutno studira na Geodetskom fakultetu u Zagrebu. Odrasla je na Beatlesima i Pink Floydima, a najveći uzor joj je Patti Smith.
anja

Anja

Basistica Punčki, ušla u bend u jesen 2011.godine. Rođena 5.7.1991. u Novoj Gradišci,u Novskoj je završila osnovnu i srednju školu, a trenutno studira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer Povijest umjetnosti i Informacijske i komunikacijske znanosti. Odrasla je slušajući Tool, Perfect Circle,Nirvanu, Korn i druge slične izvođače, ali kao i ostale članice, ne ograničava se na određeni žanr glazbe. Uz Punčke, svira u novljanskom bendu Bender.
ena

Ena

Ena Baćanović ilitiga Ruby je zajedno sa Lucijom osnovala Punčke krajem 2007.godine. Rođena je 01.09.1991. u Šiklošu, završila osnovnu i srednju školu u Vinkovcima. Bubnjeve je sama naučila svirati u srednjoj školi slušajući svoje najdraže bendove kao što su Ramonesi i Blink 182. Trenutno živi u Zagrebu i bavi se grafičkim dizajnom te vođenjem bloga The Design Blog kojeg dnevno posjeti i do par tisuća ljudi. Obožava Gossip, Tegan and Saru, Now,Now i Dan Deacona.
puncke-prijespavanja

Prije spavanja

Službeni videospot Punčki za pjesmu “Prije Spavanja” sa novog albuma “Sunčano s povremenom naoblakom” sniman početkom lipnja 2013. u Rijeci. Album: Sunčano s povremenom naoblakom (2013)
Kontaktirajte nas

Sharajte želje i upite